zpět na tiskové zprávy

Zdolal pět metrů. Tyčkař Mario Hajzler je Sportovcem Vyškova

Zdolal pět metrů. Tyčkař Mario Hajzler je Sportovcem Vyškova
Vyškov, 22. února 2023 – Atleti AHA Vyškov vládnou. V hlasování odborné komise městské ankety Sportovec Vyškova loni nejvyšší stupínek obsadil běžec Marek Kalous, který vystřídal předchozího vítěze, tyčkaře Sebastiana Hajzlera. Možná po vzoru českých hokejistů z přelomu tisíciletí nyní atleti AHA Vyškov završili zlatý hattrick. Sportovcem Vyškova 2022 se totiž stal Sebastianův mladší bratr Mario, který loňskou atletickou sezonu prožil s osobním rekordem a cejchem pětimetrového skokana.

V červnu nejprve vyhrál mistrovství republiky juniorů v Ostravě, o měsíc později oblékl ve slovinském Mariboru vůbec poprvé reprezentační dres a životním výkonem zdolal pětimetrovou laťku.

Tyčkař Mario Hajzler je Sportovcem Vyškova

Svými úspěchy přesvědčil i sportovní veřejnost. Ostatně v obou kategoriích (Nejoblíbenější sportovec Vyškova a Sportovec Vyškova) pro letošek panuje vzácná shoda. Obě druhá místa totiž obsadila plavkyně Eliška Veselá, bronz bral u odborníků i sportovních fanoušků oštěpař Orla jednoty Vyškov Alexandr Čača.

Hlasující fanoušci vytáhli mezi sportovními kolektivy s výrazným náskokem na první místo Atletický klub AHA Vyškov – ženy, odborná komise naopak nejvíc ocenila druholigové boje fotbalistů z MFK Vyškov, kteří mají v jarní části ligy s ohledem na výborné postavení v tabulce o motivaci postaráno. Právě jejich kouč Jan Trousil oslovil společně s Markétou Urbancovou (moderní gymnastika SK Trasko Vyškov) a Romanem Weiterem (atletika Orel Vyškov) odborníky v kategorii Trenér roku.

Výsledky ankety se veřejnost dozvěděla ve středu 22. února na slavnostním předávání v kině Sokolský dům. Podle místostarosty Vyškova Karla Jurky odborná i laická veřejnost sportovní dráhu jednotlivců či kolektivů sleduje a dílčí sportovní úspěchy ji těší. „Stejně tak na vyškovský sport myslíme na radnici, což ostatně velmi významnou podporou v rozpočtu každoročně dokazujeme. Hovořím například o přidělování programových dotací, kdy nejvíc uspokojených žádostí míří právě do oblasti tělovýchovy a sportu či o investičních akcích, mezi kterými za loňský rok dominuje rozsáhlá rekonstrukce sokolského hřiště za téměř 44 milionů korun. S rozvojem sportovního vyžití v našem městě budeme i nadále pomáhat,“ slíbil místostarosta.

Letos se jednalo o 21. ročník. Zájem hlasujících byl vyšší než loni, organizátoři spočítali celkem 674 platných hlasovacích lístků.

Foto: Gabriela Vašíčková

Sportovec Vyškova 2022



23.02.2023