zpět na tiskové zprávy

Děti viděly pána s holým zadkem. Nadýchal skoro tři promile

Děti viděly pána s holým zadkem. Nadýchal skoro tři promile
Vyškov – Nebyl schopný se podrobit orientační zkoušce na zjištění přítomnosti alkoholu v dechu, natož aby vyškovským strážníkům smysluplně odpovídal nebo předložil doklady. Operátor kamerového systému městské policie přijal ve středu 22. února dopoledne oznámení, že u kamenné tržnice klečí muž se staženými kalhotami ke kolenům a močí.

Polehával navíc nedaleko objektu, ve kterém sídlí dětská skupina. A byli to právě předškoláci, kteří na polonahého muže upozornili lektorku. Jakmile hlídka městské policie na náměstí Obránců míru dorazila, hned jí bylo zřejmé, proč dotyčný klečí a má odhalené hýždě i přirození. „Velice špatně artikuloval a byl z něj silně cítit alkohol. Kolegové zavolali sanitku a zároveň muže vyzvali, aby prokázal svoji totožnost. Vzhledem ke svému stavu nebyl schopný vytáhnout občanský průkaz, stejně jako později zvládnout dechovou zkoušku. Svým nekontrolovatelným chováním ohrožoval sebe i okolí, přivolaní zdravotníci proto doporučili převoz do protialkoholní záchytné stanice,“ popsal velitel vyškovské městské policie Petr Sedláček.

Tam se zároveň i povedla dechová zkouška, pracovník záchytné stanice naměřil dotyčnému 2,64 promile alkoholu v dechu. Sedmašedesátiletý muž je nyní podezřelý ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku.
17.04.2023