zpět na tiskové zprávy

Zprávy z vyškovské radnice dál putují do mobilních telefonů

Zprávy z vyškovské radnice dál putují do mobilních telefonů
Vyškov, 18. března 2023 – Město Vyškov má několik komunikačních kanálů, pomocí kterých dokáže navázat kontakt s veřejností. Mezi jednu z nejstarších cest šíření novinek z radnice patří Česká Obec. Jedná se o mobilní aplikaci, díky které obyvatelé města získávají rychlé a aktuální informace o událostech ve svém okolí.

Stačí si ji zdarma nainstalovat do svého telefonu, stáhnout lze přes Google Play nebo App Store. Po jejím spuštění se v pravém horním rohu zobrazí ikona „domu“, po kliknutí se objeví znaménko „+“, díky kterému lze snadno přidávat nebo odebírat obce, ze které chce uživatel získávat informace. Nemusí sledovat pouze Vyškov, ale i například obec, kde tráví volný čas či kde má třeba chalupu.

Aplikace zároveň pracuje s fotografiemi, videi, přílohami či externími odkazy, v paměti mobilního zařízení zabere minimální místo.

Radnice službu využívá zejména pro zveřejňování záměrů či investic města, ale i pro informování o dopravních uzavírkách, omezení provozu úřadu, přerušení dodávek elektřiny či třeba blížícím se zasedání městského zastupitelstva.

Aplikace je přehledná, její ovládání velmi jednoduché. „Uživatelům vždy přijde upozornění o nové zprávě přímo do oznamovací lišty telefonu. Víme nicméně, že mobilní aplikace místy vykazovala chybovost zejména s notifikacemi, které uživatele neupozornily na novou zprávu. Byla by to určitě škoda, protože Vyškov aktuálně sleduje přes 1 500 uživatelů,“ konstatoval starosta města Karel Jurka s výzvou, aby si tedy zkontrolovali, zda jim aplikace funguje bez obtíží. Pokud ne, nejjednodušší je si aplikaci znovu nainstalovat a přidat si sledovanou obec – tedy Vyškov.

Starosta zároveň zopakoval, že si vedení města už na začátku minulého volebního období předsevzalo, že chce být otevřenější a vstřícnější. „V průběhu let jsme udělali řadu kroků, jak toho dosáhnout. Prvotním cílem městských médií má být jasné a srozumitelné informování veřejnosti. Volíme takové cesty, aby jednotlivé služby byly pro obyvatele města přínosné, zároveň se snažíme, aby lidé nebyli jejich množstvím přehlceni,“ doplnil starosta Jurka.

29.03.2023