zpět na tiskové zprávy

Muž seděl za volantem opilý. Klidně se ale rozjel i podruhé

Muž seděl za volantem opilý. Klidně se ale rozjel i podruhé
Vyškov – Všímavost operátora kamerového systému zabránila v pátek 11. srpna krátce po půlnoci tomu, aby se opilý řidič jedoucí po Brněnské ulici nepokoušel o další šoférské manévry. Mířil do centra města, ovšem způsobem, kdy auto neudržel v jízdním pruhu.

Operátor vyrozuměl kolegy, kteří podezřelé auto zpozorovali na křižovatce ulic Brněnská a náměstí Čsl. armády. „A to v momentě, kdy najelo do protisměru. Hlídka tak řidiče pomocí modrého majáku zastavila, i když nečekala, že dotyčný zůstane stát na chodníku. Provedená zkouška ukázala 1,79 promile alkoholu v dechu,“ oznámil velitel strážníků Petr Sedláček.

Vzhledem k tomu, že vzniklo důvodné podezření ze spáchání trestného činu, dostavila se na místo i státní policie, která si věc převzala k dalšímu řešení. „Nicméně o necelé dvě hodiny později si operátor znovu všimnul, že se vozidlo dalo opět do pohybu. Řídil stejný muž. Policisté, kteří jej zastavili, nás následně požádali o umístění botičky k zabránění případné další jízdy,“ dodal velitel.

21.08.2023