zpět na tiskové zprávy

Vyškovany čeká ochutnávka zajímavých piv. Zahraje harmonikářka

Vyškovany čeká ochutnávka zajímavých piv. Zahraje harmonikářka
Vyškov, 3. září 2023 – Rozmanitý hudební program, pivní soutěže a zejména ochutnávky populárního hořkého nápoje. Než Vyškov v sobotu a neděli otevře své památky, milovníci zlatavého moku pocítí v pátek 8. září odpoledne vlnu pivního štěstí. Na Masarykově náměstí začne dvě hodiny po poledni Pivní festival.

Na pódiu se postupně vystřídají energická domácí rocková kapela Holter, skupina Hazafele, která se věnuje především romskému a maďarskému folkloru, i harmonikářka s širokým repertoárem Tereza Kniežová. Hraje velké množství lidových písní, zejména z jižní Moravy a Slovenska, ale i třeba jazzové a rockové skladby, melodie z filmů a seriálů a nebojí se ukázat ani vlastní tvorbu.

Chybět samozřejmě nebudou ochutnávky piv z menších pivovarů. „Zajištěné je také pestré občerstvení, zároveň myslíme i na „nepivaře“. Nachystaných je rovněž několik soutěží, kterými přítomné provede moderátor akce: například otáčení podtácků či tradiční pití piva na rychlost. Jelikož festival organizuje Turistické informační centrum Vyškov, budou na našem stánku připravené nejrůznější kvízy, soutěže či malování na obličej,“ vyjmenovala za pořadatele Michaela Štěrbová.

Pivní festival
03.09.2023