zpět na tiskové zprávy

Přišlo to na mě, zdůvodnil před strážníky muž, který se vykálel přímo na ulici

Přišlo to na mě, zdůvodnil před strážníky muž, který se vykálel přímo na ulici
Vyškov – Nepříjemný zážitek připravil několika Vyškovanům opilý muž v centru města. Rozhodl se vykonat potřebu přímo na ulici, po které chodily rodiny s dětmi. Pokáleného muže zkrotili ve středu 13. září odpoledne až přivolaní strážníci.

Volající na linku 156 oznámil, že se u podchodu z Masarykova náměstí na Kostelní ulici pohybuje obnažený muž, který se navíc v místě vymočil. Alkohol a evidentně mezery v základech společenského chování ho kromě prvotní potřeby dohnaly i k tomu, že se na místě vykálel. „Bylo mu úplně jedno, že místem procházejí nebo sedí na lavičce malé děti. Snažil se ho usměrnit jeden z pohoršených svědků, schytal za to ovšem pouze vulgární nadávky. Na místo tak vyrazila hlídka strážníků,“ popsal velitel Městské policie Vyškov Petr Sedláček s tím, že dotyčný před strážníky nejprve vše zapíral.

Tvrdil, že si není vědom toho, že by někde močil nebo kálel. „Jeho chování nicméně potvrdil i další ze svědků, který čekal na nedaleké lavičce na svou přítelkyni. Když dotyčný dokonal své nepochopitelné jednání, podle svědka pak při opětovném oblékání kalhot zřejmě pod vlivem alkoholu neuhlídal svůj rozkrok a při odchodu z místa mu bylo vidět z poklopce přirození,“ uvedl šéf strážníků.

Svědek potvrdil, že místem procházela spousta lidí, včetně rodičů s malými dětmi, kterým zakrývaly rukou oči. Při komunikaci s výtržníkem navíc strážníci z jeho šatů cítili silný zápach výkalů. „Nakonec přestal zapírat a hlídce sdělil, že se šel do průchodu vymočit, ale náhle „to na něj přišlo“. Nevhodnost jednání na veřejném místě si vůbec neuvědomoval, vše mu bylo jedno,“ sdělil velitel.

Strážníci muže následně vyzvali k podrobení se orientační dechové zkoušce: výsledek ukázal 3 promile alkoholu v dechu. „Kolegové sepsali úřední záznam a věc jsme předali státní policii k dalšímu šetření kvůli podezření ze spáchání trestného činu,“ uzavřel velitel Sedláček.

15.09.2023