zpět na tiskové zprávy

Strážníci vyrazili uklidnit rvačku. Muž se po úderu pěstí nehýbal

Strážníci vyrazili uklidnit rvačku. Muž se po úderu pěstí nehýbal
Vyškov – Konec září, krátce před třetí hodinou odpolední, Masarykovo náměstí plné školáků i lidí vracejících se z práce. A do toho nepříjemný incident, který museli řešit vyškovští strážníci. Operátor kamerového systému přijal oznámení, že se v centru města perou dva muži.

Než na náměstí dorazila hlídka strážníků, zaměřil se operátor kamerou na popisované místo, na kterém jeden z mužů údery pěstí a kopy napadal druhého. „Těsně před příjezdem kolegů sledoval operátor, jak agresor udeřil pěstí druhého muže tak silně, že upadl na zem a bez hnutí zůstal ležet. Podezřelý následně rychlým krokem odcházel směrem k podchodu v Kostelní ulici. Operátor na to upozornil hlídku. Na následnou výzvu kolegů reagoval tak, že si lehl na břicho a roztáhnul ruce,“ uvedl velitel Městské policie Vyškov Petr Sedláček s tím, že dotyčný skončil v poutech.

V tu chvíli hlídka zároveň komunikovala s operátorkou zdravotnické záchranné služby o stavu poškozeného, který stále ležel nehybně na zemi. „Situace byla vzhledem k charakteru incidentu vypjatá, u zraněného se nacházelo několik lidí, včetně jeho přítelkyně. Po prvotní prohlídce zdravotníci rozhodli o převozu muže do nemocnice,“ dodal velitel. 

Strážníci celou věc postoupili k dalšímu šetření státní policii.

16.10.2023