zpět na tiskové zprávy

Den s TIC Vyškov: otevřená radniční věž i malování na kamínky

Den s TIC Vyškov: otevřená radniční věž i malování na kamínky
Vyškov, 21. října 2023 – I po čtvrté se vyškovské infocentrum zúčastní celorepublikové akce Týden turistických informačních center, kterou pořádá A.T.I.C. ČR. Ve středu 25. října budou pro všechny návštěvníky připraveny například kvízy o drobné odměny či čaj a káva zdarma.

Cílem akce, do které se zapojuje na 200 center, je zdůraznění jejich důležitosti a ozvláštnění návštěvy pro zákazníky. „Každé infocentrum pojme oslavy jinak, u nás bude připraveno především malování na kamínky. Zkusíme vyrobit vlastní sérii takzvaných putovních kamínků,“ uvedla vedoucí TIC Vyškov Michaela Štěrbová.

Nejen děti budou mít možnost oblázek z jedné strany pomalovat dle své fantazie. Z druhé strany bude každý kámen stejně označený a autor ho pak může odnést někam ven a tím ho pustí do oběhu. „Díky sběratelům, kteří nalezený výtvor přenesou jinam, se může kamínek dostat třeba až do Mostu. Pokud to ještě nálezce vyfotí a nasdílí na uvedenou facebookovou stránku, může se i autor dozvědět, kam až oblázek doputoval,“ vysvětlila Štěrbová.

Dále si budou moci návštěvníci vyzkoušet své znalosti o městě ve vědomostním kvízu a pro nejmenší budou připravené omalovánky, puzzle i spojovačky. „Zajistili jsme rovněž otevření radniční věže, a to od 9.00 do 12.00 a od 13.00 do 17.00. Aby se příchozím u nás líbilo ještě více, celý den budeme zdarma nabízet čaj i kávu,“ doplnila Štěrbová.

Den s TIC
23.10.2023