zpět na tiskové zprávy

Ujel mu autobus. Zlostí tak stěnu zastávky prokopnul nohou

Ujel mu autobus. Zlostí tak stěnu zastávky prokopnul nohou
Vyškov, 5. ledna 2024 – Klíčová byla všímavost projíždějícího řidiče, který ve čtvrtek 28. prosince v odpoledních hodinách oznámil operátorovi kamerového systému, že se v Rychtářově na točně autobusů pohybují dva muži, kteří poškozují autobusovou zastávku. Na místo tak vyrazila hlídka vyškovských strážníků.

Jeden z mužů hlídce přiznal, že jej naštvalo, že autobus z místa odjel dříve, než podle jízdního řádu měl. „Dotyčný v místě pracoval na výkopu, autobus mu měl ujet. Podle jeho slov tak měl potřebu ventilovat svou zlost tak, že pravou nohou prokopl jednu ze stěn zastávky. Způsobil díru o velikosti zhruba 90 krát 60 centimetrů. Alkohol podle provedené zkoušky nepil,“ informoval velitel Městské policie Vyškov Petr Sedláček s tím, že druhý muž počínání kamaráda pouze přihlížel.

Jelikož jde o zastávku ve vlastnictví města, příslušný úředník škodu stanovil do výše 10 tisíc korun. Pětadvacetiletého vandala tak čeká předvolání k přestupkové komisi.

Úmyslnou škodu na cizím majetku řešila městská policie i o pár dní později. Ve středu 3. ledna totiž hlásili zaměstnanci Nemocnice Vyškov škodu na skleněných dveřích. Členové ostrahy strážníkům na místě shodně popsali, že si při pravidelné kontrole objektu všimli poškozené výplně vstupních dveří. „Hledali proto v okolí a na toaletách pro invalidy našli ostraze dobře známého devětatřicetiletého muže, který v místě spal. Usoudili, že by za poškozením dveří mohl být zodpovědný právě on. Přímo ho ovšem neviděli a v prostoru se nenachází žádné záznamové zařízení,“ podotkl velitel strážníků.

Způsobená škoda byla ve výši asi 4 tisíc. „Vzbuzený muž kolegům řekl, že o rozbití dveří nic neví, že pouze hledal místo, kde přespat a zároveň si nabít telefon,“ dodal velitel Sedláček. Také tento vandalismus skončí u přestupkové komise.

09.01.2024