zpět na tiskové zprávy

Aquapark znovu přilákal přes čtvrt milionu návštěvníků

Aquapark znovu přilákal přes čtvrt milionu návštěvníků
Vyškov, 6. února 2024 – Téměř 267 tisíc návštěvníků loni zamířilo do Aquaparku Vyškov. Dosáhl tak na nejvyšší návštěvnost za posledních víc než 15 let. Převyšuje tak hravě i čísla před pandemií. Loňské vysoké číslo ale tvoří zejména návštěvnost krytého areálu, konkrétně šlo o 233 tisíc lidí. Je to kupříkladu o 30 tisíc milovníků aktivní relaxace víc než před pěti lety.

Vedení aquaparku i samotné radnice těší, že zájem lidí přetrvává. „Přes čtvrt milionu návštěvníků je vynikající číslo. Aquapark láká všechny věkové kategorie: aktivní sportovce, seniory či rodiny s dětmi vnímající areál jako formu zábavy. Pokud se podíváme na celková čísla za krytý i letní areál, přes 260 tisíc návštěvníků za rok se organizace dostala kromě loňska za posledních 15 let ještě předloni a pak v roce 2009,“ informoval místostarosta Vyškova Roman Celý.

Provozování areálu není rozhodně levnou záležitostí, už jenom nezbytné opravy a revize technologií spolknou každoročně vysokou částku. „Pokud nepočítáme roky 2020 a 2021, které byly výrazně ovlivněné koronavirem, poslední čtyři roky se návštěvnost pokaždé dostala nad 250 tisíc. Pevně věřím, že tomu tak bude i letos,“ konstatoval místostarosta.

Připomněl, že z každoročních investic nejvíc těží místní. Kvalifikovaný odhad totiž hovoří o tom, že z osmdesáti procent areál slouží návštěvníkům z Vyškova a blízkého okolí. Co se investic týče, loňský rok představoval zejména takové, které plavci nezaznamenají. Řeč je přednostně o vzduchotechnice.

Četné poruchy a výměny technologických částí vzduchotechniky totiž zástupci Správy majetku města Vyškova řešili opakovaně. Systém je starý přes 20 let, nestíhá měnit vzduch v objektu. „Vzhledem k finanční náročnosti jsme se rozhodli jít cestou postupných kroků. Druhou ze dvou největších jednotek jsme tak nechali vyměnit právě loni. Komplikaci představovalo její umístění v objektu. Jednotku nešlo vyměnit bez demontáží okolních technologií, bourání stavebních otvorů a skládání jednotlivých částí vzduchotechniky na místě strojovny,“ vyjmenoval Jaroslav Hastík, ředitel Správy majetku města Vyškova, která se o areál stará.

Postupná výměna má omezit přítomnost odborníků skrze údržbu a servis i snížit energetické náklady. Výměna loňské jednotky stála přes 5,6 milionu korun.

Aquapark znovu přilákal přes čtvrt milionu návštěvníků
10.02.2024