zpět na tiskové zprávy

Kryštof zahraje pro Vyškov podruhé. Přidá se Olympic i Tublatanka

Kryštof zahraje pro Vyškov podruhé. Přidá se Olympic i Tublatanka
Vyškov, 17. února 2024 – Po majálesy roztančeném dubnu a květnu se o slovo přihlásí hudební festivaly. A Vyškov znovu nezůstane pozadu. Po roční pauze si fanoušci opět užijí hudební víkend pod širým nebem. Tentokrát si ovšem Vyškov „nezabral“ konec festivalové sezony, ale fotbalový a atletický stadion ožije známými melodiemi už v červnu. Páteční (7. června) hlavní hvězdou bude slovenská stálice Tublatanka, v sobotu 8. června se vrátí parta okolo charismatického zpěváka Richarda Krajča.

Stejně jako u dvou předchozích hudebních akcí se tak návštěvníci mohou těšit na to nejlepší z české hudební scény. Vrací se především populární skupina Kryštof. „Poprvé kapela zahrála pro Vyškov 3. září 2021. Na den přesně o rok později se ve Smetanových sadech představila kromě jiných skupina Mirai. Tentokrát padlo rozhodnutí už na červen. Kromě oblíbených Kryštofů se fanoušci můžou těšit i na legendární Olympic s frontmanem Petrem Jandou a slovenské bratry No Name,“ vyjmenoval starosta Vyškova Karel Jurka.

Hudební taháky pak doplní folk-popový zpěvák Voxel či sourozenecká popová skupina YesBrothers. Olympic, český rockový fenomén, který na naší hudební scéně působí přes šedesát let, netřeba představovat. To samé platí i pro headlinera, kapelu Kryštof, která čtyřikrát vyhrála Cenu Anděl za skupinu roku, jejich písně Atentát, Cesta nebo Rubikon se staly skladbou roku, opakovaně bodují také v anketě Český slavík.

Organizátoři navíc zopakují model z roku 2022, který se osvědčil. V pátek tak na stejném místě čeká na fanoušky vydatný hardrockový a metalový předkrm. Představí se několik stálic české i slovenské scény. Hlavním tahákem bude bratislavská Tublatanka, parta okolo zpěváka Maťa Ďurindy oslavila před dvěma roky 40 let na scéně.

Zaujmout bude chtít také hardrocková kapela Harlej, ze slovenské Nitry dorazí Horkýže Slíže a chybět nebudou ani hity Vyznání, Tohle je ráj nebo Jarošovský pivovar kapely Argema. „Jak vidno, hudební rozpětí obou dní je velkorysé. Těší nás, že znovu přijedou umělci, kteří svou tvorbou oslovují široké spektrum fanoušků. Pevně věřím, že se i do třetice akce vydaří a znovu nám bude přát počasí,“ dodal vyškovský starosta Jurka.

Právě město Vyškov počítá stejně jako v předchozích dvou případech se spoluúčastí. S organizátory bude řešit především to, aby hudební akce dopadly co nejlépe zejména po stránce dopravní. Držitelé vstupenek budou mít znovu k dispozici podklady s parkovacími variantami i dalšími důležitými informacemi. Organizátoři budou nicméně opět vyzývat návštěvníky akcí, aby k areálu nejezdili autem, ale přišli pěšky.

Stadion se má v obou případech otevírat ve 14.00 hodin, o hodinu později vystoupí první skupiny. Prodej vstupenek na obě akce probíhá přes Ticketstream.cz.

Kryštof zahraje pro Vyškov podruhé
19.02.2024