zpět na tiskové zprávy

Trhy: na náměstí se v polovině března vrátí sazenice, koláče i sýry

Trhy: na náměstí se v polovině března vrátí sazenice, koláče i sýry
Vyškov, 6. března 2024 – Stejné místo, stejná frekvence. Masarykovo náměstí bude i letos každou lichou středu ožívat Vyškovskými trhy. První z nich se bude konat ve středu 13. března a další pak pravidelně ve čtrnáctidenních intervalech až do začátku listopadu. Následujícím termínem je tak 27. březen. Pořadatelem zůstává město. Ve stávající podobě se trhovci do centra Vyškova sjíždějí od roku 2013.

Zatímco v letních a podzimních měsících budou na trzích v co nejvyšší míře zastoupeni prodejci ovoce a zeleniny, jarní měsíce budou patřit zahrádkářským sazenicím, skalničkám či bylinkám. Pravidelně budou po celý rok jezdit prodejci uzenin, sýrů, pečiva, koření, ořechů či ovocného vína nebo dřevěného a proutěného zboží i výrobků z minerálů.

Prodej je plánovaný od osmi ráno do pěti hodin odpoledne. „Znovu bude rozhodující sezonní nabídka a opět půjde zejména o potraviny přímo od farmářů, pěstitelů či místních producentů. Ctíme formát, na který jsou lidé zvyklí. Přirozeně startujeme s jarním sortimentem,“ zmínil místostarosta Vyškova Roman Celý.

Město s každým prodejcem sepisuje na základě elektronické přihlášky smlouvu. „Hned při druhém termínu, tedy 27. března, se trhy potkávají s těmi Velikonočními. Takže nabídka prodejců bude ještě rozmanitější. Státní svátek nám pro letošek zasahuje do středy 8. května, kdy si připomínáme ukončení 2. světové války. Jde tak o jediný termín, kdy se trhy neuskuteční,“ doplnil místostarosta Celý.

06.03.2024