zpět na tiskové zprávy

Vyškovští strážníci uklidňovali rvačku. Došlo na pěsti i kopance

Vyškovští strážníci uklidňovali rvačku. Došlo na pěsti i kopance
Vyškov – Konec února, podvečerní čas, centrum města a incident tří lidí. Oznámení na tísňovou linku Městské policie Vyškov se konkrétně týkalo Husovy ulice. Vyslaná hlídka na místě rozpoznala nechvalně známé tváře. Jednou z údajně napadených byla i žena.

Strážníci vyzvali trojici k vysvětlení toho, k čemu mezi nimi došlo. Dvaačtyřicetiletý muž měl otevřenou dlaní udeřit o pět let starší ženu. „To rozzlobilo druhého muže a svého známého udeřil pěstí. Ten následkem rány do pravé strany obličeje spadl na zem. Na výpovědi se nakonec trojice shodla. Strážníci u všech postupně provedli dechové zkoušky na přítomnost alkoholu v dechu. Ve dvou případech hodnota přesahovala 2,70 promile, ve třetím pak výsledek ukázal 3,15 promile alkoholu v dechu,“ konstatoval velitel Městské policie Vyškov Petr Sedláček.

Nikdo ze zúčastněných nepožadoval lékařské ošetření. Hlídka sepsala oznámení o podezření z přestupku proti občanskému soužití.

Nedlouho poté se ovšem trojice přesunula k blízkému přechodu pro chodce a původní „mstitel“ staršího známého napadl. Nejprve jej povalil na zem, následně nohou kopl do oblasti hrudníku a dvakrát do oblasti hlavy. Dotyčný zůstal nehybně ležet na zemi. Jelikož napadení sledoval operátor kamerového systému, strážníky na místo znovu vyslal. „Přivolali jsme také sanitku a kolegy ze státní policie. Jakmile žena viděla zapnutý maják, vydala se rychlým krokem z místa napadení směrem k podchodu do předzámeckého prostoru. Výzvu k zastavení neuposlechla, nakonec skončila stejně jako agresor v poutech,“ popsal velitel Sedláček.

Zatímco zdravotní stav napadeného si vyžádal převoz do vyškovské nemocnice, útočník si prohlédnul policejní služebnu, protože strážníci celou věc postoupili k dalšímu šetření státní policii.
04.03.2024