zpět na tiskové zprávy

Chtěl zadarmo posnídat. Krádež ale muže poslala rovnou za mříže

Chtěl zadarmo posnídat. Krádež ale muže poslala rovnou za mříže
Vyškov – Z nemocnice přímo do věznice, nabízí se kousavě poznamenat. Ve středu 6. března v ranních hodinách totiž vyškovští policisté přijali oznámení, že se někdo vloupal do uzamčeného skladovacího prostoru na potraviny u vyškovské nemocnice.

Pachatel si odnesl snídani v podobě baget a chlebíčků za bezmála tisíc korun. Později se ukázalo, že se dle policistů i vyškovských strážníků jedná o „známou firmu“, tedy o muže, který v porušování zákona není žádným začátečníkem. „Policisté vyjeli na místo a začali po možném pachateli pátrat. Díky jejich osobní a místní znalosti netrvalo ani půl hodiny a hlídka zadržela podezřelého i s lupem. Devětatřicetiletý muž jim nebyl neznámý, jeho rejstřík trestů a přestupků je několikastránkový,“ informovala policejní mluvčí Petra Hrůzová.

Roli v nich navíc často sehrával alkohol. Ani tentokrát tomu nebylo jinak. Provedená dechová zkouška ukázala hodnotu téměř dvě promile. „Po vystřízlivění v policejní cele a vzhledem k přechozím incidentům bylo rozhodnuto o okamžitém nástupu do výkonu trestu,“ uvedla mluvčí Hrůzová.

Že šlo v mužově případě často o boj s větrnými mlýny, potvrdil i velitel Městské policie Vyškov Petr Sedláček. „Často jsme se s jeho počínáním pohybovali v přestupkové rovině. Opakovaně kradl, povaloval se opilý v ulicích města, byl vulgární na kolemjdoucí, v podstatě si dělal, co chtěl. A dělal to prakticky denně, takže okamžitý nástup do výkonu trestu vítáme,“ okomentoval velitel Sedláček.

06.03.2024