zpět na tiskové zprávy

Opilí a agresivní lidé přidělávají práci záchranářům i strážníkům

Opilí a agresivní lidé přidělávají práci záchranářům i strážníkům
Vyškov – Povalují se v ulicích města, jsou sprostí na kolemjdoucí, neovládají své chování, dělají kolem sebe nepořádek. Rekordy v průběhu července nehlásily jen meteorologické stanice. Opilci prakticky denně zaměstnávají záchranáře, personál v nemocnici i městskou policii. Právě vyškovští strážníci řešili v posledních týdnech velké množství opilých lidí.

Zkoušky na alkohol vykazovaly v mnoha případech hodnoty vysoko nad tři promile. „Alkoholem posílení lidé představují velký problém. Jsou agresivní, sprostí, vzbuzují veřejné pohoršení. Dennodenně blokují naši práci, v mnoha případech pak samozřejmě i záchranku či doktora, kteří můžou být zapotřebí úplně někde jinde," sdělil velitel Městské policie Vyškov Petr Sedláček.

Například v pondělí 3. července ráno se na tísňovou linku strážníků obrátil volající, že se v Kostelní ulici povaluje pomočený zhruba čtyřicetiletý muž. Na místo musela sanitka. Po ošetření si muž udělal výlet do protialkoholní záchytné stanice, nadýchal totiž přes tři promile. O den později zažili strážníci totožnou situaci, jen hlavní roli sehrála žena. Večer při kontrole zámecké zahrady si před nimi stěžovala na bolest nohou s tím, že nemůže vstát. Aby také ne: strážníci u ní provedli zkoušku s pozitivním výsledkem 3,78 promile alkoholu v dechu. Znovu musela zasahovat záchranka.

Den upálení mistra Jana Husa si chtěl zřejmě zapamatovat opilý muž pohybující se v ulici Tržiště. Byl podřený na noze i na hlavě. „Chvílemi nespolupracoval, nebyl schopný orientační dechové zkoušky. Po převozu do nemocnice se mohl „pochlubit“ výsledkem 3,73 promile alkoholu v dechu. Hospitalizovaný byl na interním oddělení,“ popsal velitel strážníků.

V pátek 14. července odpoledne pak ležel na chodníku v Dukelské ulici pomočený muž. Nevnímal, nebyl schopný chůze. „Přivolaní kolegové muži pomohli sednout. Na hlavě měl tržnou ránu. Znovu jsme tak museli volat sanitku. Také tento muž nadýchal zhruba tři a půl promile,“ doplnil Sedláček s tím, že dotyčný bude muset uhradit rovněž i pobyt v protialkoholní záchytné stanici.

19.07.2023