zpět na tiskové zprávy

Na zámky zloděj použil brusku. Ve dvě ráno. Důvod krádeže byl kuriózní

Na zámky zloděj použil brusku. Ve dvě ráno. Důvod krádeže byl kuriózní
Vyškov – Muž ukradl přímo pod bezpečnostní kamerou u autobusového nádraží v noci na 16. srpna dvě kola. Krádež oznámila vyškovským strážníkům mladá slečna. Policistům zloděj po vypátrání uvedl kuriózní důvod krádeže: kola si vzal místo elektrokoloběžky, kterou mu ukradli.

Slečna své kolo zabezpečila zámkem za rám ke stojanu pro jízdní kola. Následující den si své kolo přišla vyzvednout. Na místě však zjistila, že si zapomněla klíč od zámku. Kolo tak mělo u stojanu přečkat další noc. Toho však využil zloděj. „Hlídka se slečnou vyrazila na místo události. Kolegové zjistili, že odcizené kolo bylo uzamčené přímo pod bezpečnostní kamerou. Kontaktovali jsme proto zástupce společnosti, která nádraží provozuje. Kamerový záznam prokázal, že muž dorazil na místo po druhé hodině ranní autem značky Fiat, ze kterého vytáhl akumulátorovou brusku a v klidu přeřezal zámky u obou kol. Samotnou poznávací značku auta jsme pak dohledali pomocí našeho kamerového systému,“ popsal velitel vyškovských strážníků Petr Sedláček s tím, že případ tak předali policistům z obvodního oddělení.

Ti auto i jeho majitele vypátrali hned následující den. Muž měl auto zaparkované nedaleko svého bydliště a v kufru bylo vidět jedno z odcizených kol. Dohledali jej v zaměstnání. Ani se nepokoušel zapírat, ke krádežím se přiznal.

Jedno z kol rovnou použil k cestě do práce, protože mu auto vypovědělo službu. „Jako důvod krádeže sdělil, že mu před několika dny někdo ukradl elektrokoloběžku. Kamarádi mu řekli, že ji údajně viděli u autobusového nádraží. A tak se čtyřiačtyřicetiletý muž na místo vydal. Elektrokoloběžku nenašel, napadlo ho ale, že si vezme připoutané kolo. Protože se mu ale jedno zdálo vzhledem k hodnotě elektrokoloběžky málo, naložil do kufru ještě druhé kolo,“ informovala policejní mluvčí Alice Musilová.

Navíc má muž ještě další problém: vyšlo totiž najevo, že nevlastní řidičské oprávnění.

31.08.2023