zpět na tiskové zprávy

Od finské po tropickou saunu. Aquapark Vyškov nabídne wellness

Od finské po tropickou saunu. Aquapark Vyškov nabídne wellness
Vyškov, 14. května 2024 – Už před více než deseti lety představoval zastaralé řešení, do saunování přitom postupně přicházely nové trendy. Koncem roku 2022 navíc došlo k požáru finských saun a k významnému poškození celého provozu. Prostor se nyní dočká zásadní rekonstrukce.

Zástupci Správy majetku města Vyškova se dohodli s vedením radnice na přípravě studie využití prostoru tak, aby došlo ke zvýšení atraktivity celého provozu Aquaparku Vyškov. Jednoduše slibují wellness zážitek. „Proběhla sanace místa, samotné uzavření škodní události trvalo až do druhé poloviny roku 2023. Poté se rozběhly přípravy na nové využití, které bude odpovídat současným trendům. Návštěvníci se dočkají moderních a funkčních saunových prostor,“ slíbil místostarosta Vyškova Roman Celý.  

Dojít má především k větší využitelnosti zrekonstruované plochy a ke zvýšení návštěvnosti. Provoz saun totiž od počátku platil za samostatnou službu, byl náročný na energie a personální zabezpečení. „Od začátku vznikaly také provozní problémy spojené především se stavebně technickým řešením místa, které nebylo nejšťastnější. Docházelo zároveň k zatékání vody do nižších pater, protékání ochlazovacích bazénků i k problémům s kolísáním dodávek teplé vody,“ vyjmenoval potíže ředitel příspěvkové organizace Jaroslav Hastík.

Provozní řešení saun poměrně rychle zastaralo, a neodpovídalo tak vývoji saunování. Sloužilo tudíž poměrně úzké skupině milovníků střídání intenzivního prohřívání těla s intenzivním ochlazením. Nové wellness prostory mají zahrnovat dvě finské panoramatické sauny, kdy u jedné z nich se počítá i s oblíbenými ceremoniály saunových mistrů, co do počtu lidí komornější biosaunu kombinující prostředí finské sauny a parní lázně a v neposlední řadě tropickou saunu, která nabídne autentické zvuky a vůně exotiky.

Návštěvníky má potěšit čistý a příjemný interiér. Zvýší se i kapacita, po zatraktivnění prostor v nich může naráz relaxovat okolo 30 lidí. Chybět nebude sprchové centrum, whirpool, Kneippův chodník, relaxační lavice či odpočívárny. „Na řadě je vypracování prováděcí projektové dokumentace. Výsledek tak může doznat úprav, ale zhruba takovou představu máme,“ zmínil ředitel Správy majetku města Vyškova.

Následovat pak bude vysoutěžení dodavatele a zřejmě na sklonku roku samotné stavební práce. „Vzhledem k rozsáhlé rekonstrukci tak budou první návštěvníci odbourávat stres a posilovat imunitu v nových prostorách až v příštím roce. Musíme jít s dobou, půjde každopádně o atraktivní rozšíření nabídky služeb našeho aquaparku pro širokou veřejnost,“ vyzdvihl místostarosta Celý.

Krytá část Aquaparku Vyškov byla po rozsáhlé rekonstrukci zprovozněná v roce 2000. Součástí zrekonstruovaného krytého areálu byly i dvě nově vybudované finské sauny. Jejich provoz od začátku fungoval jako samostatná služba v rámci provozu aquaparku. Roční návštěvnost saun byla zhruba 8 500, tvořila bezmála 4 procenta celkové návštěvnosti krytého areálu.

Aquapark nabídne wellness
14.05.2024