zpět na tiskové zprávy

Vyškovské slavnosti jídla: Masarykovo náměstí plné vůní a chutí

Vyškovské slavnosti jídla: Masarykovo náměstí plné vůní a chutí
Vyškov, 9. června 2024 – Nachos s čedarem, tortilly, burgery, panini, sendviče, grilované oštěpky, polévky, grilovaná a uzená žebra, kolena, klobásy nebo třeba valašské frgály, makovníky a preclíky. Vyškované si užijí dvoudenní gastronomickou akci pod širým nebem. Dopřejí si českou klasiku i zahraniční speciality.

Slavnosti jídla na Masarykově náměstí proběhnou v pátek a sobotu 14. a 15. června. Jejich organizace se ujala agentura Break Point Communications opět pod záštitou města, navazují na květnové Slavnosti piva. „Zatímco u nich představoval doprovodný program utkání hokejového mistrovství světa, která si návštěvníci vychutnali na velkoplošné obrazovce, Slavnosti jídla z pódia zatraktivní kulturní program, který má na starosti Městské kulturní středisko Vyškov,“ informoval místostarosta města Karel Goldemund s tím, že poslední pracovní den vystoupí domácí bigbítové kapely Fernet Blues a Figaro, v sobotu pak skupina W Band hrající český repertoár a znovu domácí Dandy´s Company, chybět nebude ani národopisný soubor Klebetníček.

Na pátek je zároveň připravená Cooking show s herečkou a kuchařkou Markétou Hrubešovou s následnou autogramiádou její kuchařky, kterou si zájemci mohou na místě zakoupit. V sobotu pak proběhne Barmanská show s Jakubem Herynkem a degustace rumů. Chybět nebude po oba dny prezentace vinařství, nabídka od pěti pivovarů, míchané drinky nebo třeba vodní dýmky.

Na sobotu je připravený program pro děti v podobě vystoupení Jitka - BAVÍ DĚTI (od 13.30). Po celou dobu akce bude na náměstí skákací hrad, výtvarné dílničky, malování na obličej nebo třpytivé tetování. „Je tedy patrné, že půjde víc o akci pro celé rodiny. Základ dvoudenních slavností ale samozřejmě tvoří pestrá nabídka jídla a pití,“ dodal místostarosta Goldemund.

Slavnosti jídla ve Vyškově
10.06.2024